Joehoe ik ben er nog!

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog schreef. Op dit moment zit in midden in de bestralingen. Morgen alweer nr 7. Ik heb behalve de vermoeidheid door het vele reizen gelukkig nergens last van qua bijwerkingen door de bestraling.

Wel heb ik nog steeds veel last van vocht achter het litteken en eromheen. Het staat nu echt strak en het is hard. Helaas kunnen/mogen ze tijdens de bestraling het vocht niet weghalen dus ik moet het nog even tot eind november volhouden. Ik hoop dat m’n lichaam het zelf oppakt en het af gaat voeren. Verder mag ik vanaf deze week even stoppen met mijn wekelijkse vitamine D pil om te kijken of mijn hoofdpijn minder wordt. Want het lijkt alsof dit de veroorzaker is. Dus dat gaan we even afwachten.

Ik word steeds meer weer Mies met m’n haren,wenkbrauwen en wimpers🎊

Naast het leven dat nu helemaal om de bestralingen draait ‘moet’ ik ook nog zoeken naar nieuw werk… want zoals de meesten weten was ik net gewisseld van werk toen ik de diagnose kreeg en werd mijn contract ontbonden..

Het zit namelijk zo in deze ‘kromme’ wereld:

Ik heb nog gewoon recht op de ziektewet dus het inkomen zelf is gelukkig geen probleem, maar Rowen gaat nog 1 dag in de week naar het kinderdagverblijf. Gewoon omdat hij dit nodig heeft en dit goed voor hem is (en ook voor mij🙋🏻‍♀️). Als je werkt krijg je kinderopvangtoeslag, dit hebben we ook altijd gekregen.. totdat ik dus ziek werd. De gemeente heeft een speciale regeling (SMI ) en hierdoor hebben we tot en met december een vergoeding voor de kinderopvang van Rowen. Langer dan 8 maanden kan volgens de regels niet dus dan houdt het op. En ruim 360 euro per maand zelf betalen is niet echt een optie met ons inkomen😕.

We hebben dus twee opties:

1. Ik ga voor minimaal 1 dag in de week werken. Wat ik op zich wel fijn zou vinden.

2. Rowen van het kinderdagverblijf af halen. Dit heeft dan meerdere consequenties die we niet zo handig vinden. Zo zou hij het laatste half jaartje kdv moeten missen waar hij al van baby af aan naar toe gaat. En stel dat ik wel werk vindt maar hij al van het kdv af is dan hebben we dus geen opvang, want hij komt dan weer op de wachtlijst..

Voor ons is dus de enige optie dat ik ga werken. Zo komt er niet nog meer onrust voor Rowen en zo hebben we dus wel recht op kinderopvangtoeslag. Lang leve Nederland en de leuke regeltjes…

Dus hierbij maar meteen een oproep🤷🏻‍♀️ Als iemand nog een leuke baan heeft voor 1 dag in de week dan hoor ik t graag. Ik ben van alle markten thuis behalve fysiek intensieve beroepen🙈.

Maargoed over het algemeen gaat het best goed. We gaan lekker richting de December maand en ik kan echt niet wachten! Ik ben echt gek op de feestdagen en het knusse wintergevoel.

Kunnen jullie bidden dat het vocht in mijn niet-tiet weggaat? En dat de hoofdpijn ook weg mag gaan😊

Liefs Mies

Een gedachte over “Joehoe ik ben er nog!

 1. Hoi mies!!
  Het schiet al lekker op met de bestralingen. Je kunt al gaan aftellen!!
  Wat heerlijk dat je haar en wenkbrauwen weer aangroeien! Ik kan ook niet wachten totdat ik weer haar op mijn hoofd heb!
  Sterkte hoor! En we blijven bidden voor jullie voor alles wat je nodig hebt.
  Liefs Margreet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s