Bestralingen

Afgelopen vrijdag zijn we bij de bestralingsarts geweest. De arts controleerde of ik (en m’n wond) in goede staat verkeerde om de bestraling te ondergaan.

Ook gaf hij uitleg over de procedure en de eventuele bijwerkingen. Daarna kreeg ik een scan om de positie te bepalen waar ze in gaan bestralen en tattoo puntjes te zetten zodat dit een vaste positie blijft.

Verder gaf de arts aan dat ik in ieder geval 15 bestralingen krijg van mijn borst en oksel. En omdat er aan het begin van het kankertraject 2 lymfeklieren te zien waren die aangedaan zijn kunnen er nog 7 boost bestralingen bovenop komen. Dit bekijken ze op de scan. Een van de klieren (de grootste) is weggehaald met de operatie. De andere lichtte na de chemo’s niet meer op en was in ieder geval niet meer actief en die is dus niet weggehaald. Het hangt dus van de scan af die afgelopen vrijdag is gemaakt of er nog 7 bij komen.

Waarom ze m’n niet-tiet nu ook gaan bestralen heeft de arts ook uitgelegd. Het is namelijk zo dat als ze je oksel bestralen er altijd een stuk borst mee bestraald wordt. Als een plek eenmaal bestraald is kunnen ze eventueel in de toekomst niet meer bestralen. Dus ook om het zekere voor het onzekere te nemen.. bestralen maar.

Verder zijn de afgelopen weken rustig verlopen. Ik heb gelukkig veel hulp in huis en dat is erg fijn. Mijn focus ligt op herstellen en rust nemen en niet op het huishouden of de zorg voor Rowen. Natuurlijk ben ik wel met Rowen bezig, maar ik mag hem bijvoorbeeld niet tillen in een driftbui.

Ook is er afgelopen maandag nog ruim een halve liter vocht getapt uit m’n niet-tiet. En volgens mij neemt het vocht nu wat minder toe dus dat is fijn.

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker; Goh wat ben je sterk en wat bijzonder dat je er zonder ‘moeite’ doorheen wandelt. Ik besef me zeker dat het bijzonder is, maar aan de andere kant voelt het niet zo. Opgeven is geen optie en ook hierin ervaar ik God’s aanwezigheid erg.

31 oktober starten mijn bestralingen en ik hoop dat ik hier ook zonder al te veel bijwerkingen door mag komen.

Verder wil ik jullie nog vragen om voor me te bidden, ik heb sinds de hormoontherapie is gestart vaak last van hoofdpijn. Gelukkig niet zo erg, maar het is wel vervelend. Bedankt voor de steun allemaal!

Liefs Mies

Een gedachte over “Bestralingen

 1. Lieve mies!!
  Wat herken ik veel uit je verhaal!!
  We lopen een soort zelfde traject.
  Je verwoord het goed allemaal!!
  En ja, wat zouden we zijn in deze situatie zonder God?!!
  Ik wens je veel sterkte als de bestralingen gaan beginnen en bid voor je dat je lijf beschermd wordt tegen zoveel geweld en de hormoon therapie!!
  Ik denk aan je!!! Liefs Margreet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s